מצד אחד חוסר בשיניים עשוי להוביל לאי נעימות, לפגום בתזונה, בביטחון העצמי ובנוחות הכללית, אך מצד שני גם לטיפול עצמו עשויות להיות השלכות שאינן חיוביות. אי לכך, כל אחד שעומד לעבור השתלת שיניים צריך להבין בפני מה הוא עמד על מנת לקבל החלטה מושכלת ועל מנת להיות יותר רגוע לקראת הליך שגם עשוי להכיל סיכונים.
ניתן לחלק את הסיבוכים המלווים את ההליך הכירורגי של השתלות שיניים לזמניים ולקבועים.
לסיבוכים הזמניים של השתלת שיניים העיקריים שייכים:
- שטף דם באזור המעורבות – לשטף דם שכיחות נמוכה, והוא חולף תוך 7-10 ימים.
- כאבים באזור ההשתלה – כאבים באזור ההשתלה הם נדירים, בעיקר במקרים של פעולה בעצם בריאה וכיסוי תרופתי לאחר הניתוח.
- נפיחות באזור המנותח – הנפיחות מטופלת על ידי כדורים נוגדי תגובות דלקתיות.
- שריטת הרירית הסמוכה למקום ההשתלה או הלשון על ידי תפר במקום – השריטה חולפת לאחר הסרה או המסה של התפר.
- תחושת גוף זר בפה – נובעת בעיקר כתוצאה מכניסת הלשון למקום שהיה ריק תקופה ארוכה וחולפת כעבור מספר ימים.
- דימומים מהאזור המטופל – נובעים לרוב כתוצאה של אי שמירה על הוראות לאחר פעולה כירורגית.
לסיבוכים קבועים של השתלת שיניים אפשר לייחס:
- פגיעה עיצבית במהלך ביצוע הפעולה הכירורגית בחלל הפה – זהו סיבוך מוכר ויכול להתרחש גם בעת ביצוע השתלה, בעיקר בלסת התחתונה. פגיעה כזו יכולה להביא לאובדן תחושה, זמני או קבוע, בחלק של השפה התחתונה והסנטר. על מנת להימנע מפגיעה בעצב שעובר בתוך הלסת בה מתבצעת הפעולה כירורגית, נעזרים הרופאים בצילומי רנטגן (CT) המאפשרים מבט תלת מימדי על האזור שבו תתבצע הפעולה הכירורגית. החדרת שתלים דנטאליים ללא הסתמכות על נתוני צילומי CT מעלה את הסיכון לסיבוך הנ”ל ולשורה של סיבוכים נוספים. על מנת לוודא ולתעד את מיקומו התקין של השתל מתבצע צילום רנטגן מייד לאחר הפעולה הכירורגית.
- מיקום לא נכון של השתל שלא מאפשר את התקנת השן המלאכותית או התקנה שאינה עונה לדרישות התפקודיות או האסתטיות המקובלות. סיבוך זה הינו תוצאה של חוסר הקפדה על השלבים התכנוניים הקודמים לפעולה הכירורגית. ברוב המקרים נדרשת מעורבות כירורגיות נוספות ומורכבת לתיקון המצב, היות ואין אפשרות לשנות את מיקומו של השתל לאחר קליטתו.
- חדירה של השתלים לחללים בלסת עליונה. מדובר על חדירת השתלים לחלל הסינוס או חלל האף הנמצאים מעל השיניים בלסת העליונה. סיבוך של רופאים עם נסיון מועט בפעולות כירורגיות. התמודדות עם הסיבוך דורשת מעורבויות כירורגיות נוספות, לרבות אישפוזים במחלקות אף אוזן גרון.
- אי קליטה של השתל – מתרחשת לרוב במצבים בריאותיים מורכבים או אצל אנשים עם מחלת חניכיים לא מאוזנת בטרם הליך השתלה, זיהומים אחרים סמוכים לאתר ההשתלה (בדומה לדלקות סביב שורשים בשיניים המוכות), חוסר הקפדה על הוראות לאחר השתלה, שימוש בשתלים לא מתאימים ועוד – הפתרון הוא לרוב השתלה חוזרת באזור.
חשוב לציין שהסיכוי לסיבוכים מעין אלה קטנים בצורה משמעותית כאשר הינכם מטופלים אצל רופאים בעלי ניסיון וידע רב בהשתלת שיניים. במרפאת לובנדנט הסיכויים להשתלה מוצלחת הם מהגבוהים בישראל בזכות הניסיון הרב בהשתלות שיניים ושימוש בשתלים האיכותיים ביותר בעולם – Stramuann Implants גם רופאי שיניים מומלצים מאוד.